bluefairy Reporter & Team Bill
| Sujet: [NET/ISRAEL/Novembre 2010] (Israblog.il) La différence entre Justin Bieber et Tokio Hotel Sam 6 Nov 2010 - 11:50 | |
| - Spoiler:
לפני כשנה, טוקיו הוטל שלטו בישראבלוג. גם עכשיו יש להם בלוג מעריצים שעדיין בפעילים (בזמנו היו 5 כאלו, כאשר אחד מהם היה קרוב לראש הטבלה – מקום 3 אם אני לא טועה). אותי אישית טוקיו הוטל מעולם לא עיצבנו. הזיכרון היחיד שלי מהם הוא למעשה מאוד חיובי. למוסיקה שלהם לא הקשבתי. הורדתי כמה שירים, לא התחברתי במיוחד, אבל אפשר לראות עליהם שהם ילדים מוכשרים. ביקשו ממני כמה פעמים לרדת עליהם בבלוג, אבל לא באמת היה לי מה להגיד עליהם. קודם כל כי הם לא באמת גרועים כמו שניסו להוציא אותם אלו ששנאו את התופעה. דבר שני מפני שמה שעיצבן את האנשים היתה תופעת המעריצים שלהם ולא המוסיקה שלהם. ההערצה המטורפת אולי לא היתה מוצדקת ברמות הללו, אבל זאת חבורה של ילדים צעירים שנראים טוב (בערך בגיל של רוב המעריצים שלהם), אז למה אתם מצפים? ברור שבנות הנוער מסביב לעולם יאהבו אותם. אה כן, הם גם שרים על אהבה (אני לא מבין גרמנית, זה ניחוש פרוע). מישהו אמר בקסטריט בויז? כאשר ג'סטין ביבר הופיע, לא טרחתי להקשיב בהתחלה לשירים שלו (כמו עם טוקיו, עד שלב מסויים). הנחתי שזה כמו טוקיו הוטל, רק אמריקאי. כלומר: ממוסחר יותר, קיטשי יותר וכנראה כולל המון את המילים "אני אוהב אותך בייבי". בדקתי את השירים שלו רק אחרי שראיתי אותו מתארח בטלויזיה האמריקנית וכמה קליפים ביוטיוב של ראיונות איתו. הזדעזעתי. לא רק שזה היה גרוע וקיטשי יותר מכל מה שיכולתי לדמיין מבחינת הטקסט (אייל גולן הוא שי עגנון לידו), המוסיקה היתה גרועה יותר ממה שיכולתי אפילו לשער (ביחס למעמד שלו, זה לא שאין גרועים ממנו). אי אפשר להשוות בין טוקיו הוטל לג'סטין ביבר. הם פשוט לא אותה הרמה. זה כמו להשוות בין אוואטאר לואלס עם באשיר. ברור שטוקיו הוטל לוקחים אותו בהליכה! בכל הנוגע למוסיקה ופרפורמנס בכל אופן. למען ההשוואה, קחו את השיר הכי פופלארי של ג'סטין ביבר ותשוו את זה לשיר של טוקיו הוטל. אני לא יודע אם זה הכי פופולארי, פשוט חיפשתי טוקיו הוטל בגוגל וזה הראשון שמצאתי, אבל לא נראה לי שצריך יותר מזה כדי להבין שמדובר כאן ברמה שונה. תנסו להקשיב רק למוסיקה אפילו, בלי המילים. רק אם בא לכם לעצבן את מעריצי טוקיו הוטל אתם יכולים להשוות ביניהם, אבל זאת הסיבה היחידה שיש. אפילו יואב מאור כבר ירד מהם. טוקיו הוטל עוד לא בליגה של נייטוויש או סונטה ארטיקה, אבל ג'סטין לעומתם זה ילד יוטיוב עם מיקרופון. ככה הוא התחיל, והרמה לא השתנתה הרבה מפני שהוא לא עבר את כל הטירונות שעברו הזמרים שהגיעו לגדולות. הבחור שצילם את הסרטון הזה (הוא מספר כמה שג'סטין גרוע), אמר שהספיקו לו 20 שניות כדי להבין שג'סטין גרוע. אני ראיתי 3 דקות של ג'סטין (2 דקות מהקליפ שלו שבו הוא אומר בייבי בייבי כל שניה ועוד דקה של מה ששמתי כאן בהמשך – הוא בבית, ואז הוא שר למישהי שתבוא אליו פעם אחת או משהו, מאוד מקורי וכאלה). כנראה נזקקתי ל-3 דקות מפני שהייתי צריך לעשות וידוי הריגה, אחרי שב-20 השניות הראשונות אמרתי לעצמי: טוב נו, אולי אני סתם שופט מהר מדי? הסיבה לכך שטוקיו הוטל הצליחו, היתה שהם הופיעו המון לפני שמישהו גילה אותם והפך אותם לטרנד. לא שהם מהווים את הדור הבא של המוסיקה, אבל הם בהחלט תפסו לא מעט בשל המוסיקה שלהם ולא רק בגלל שהם ילדים חמודים וכל בנות הנוער אוהבות אותם (גם). בסך הכל, רוב בנות הנוער בישראל או בעולם לא מבינות גרמנית ולכן הקיטשייות של ג'סטין במשפטים כמו "מותק, אני אוהב אותך" (ברור, ג'סטין התכוון ספציפית אלייך מכל הבנות בעולם, שתיקני את הדיסק שלו כמובן) חדרה אל רבים יותר. גם טוקיו הוטל עשו את זה, אבל בשיר הספציפי של טוקיו ששמתי, באנגלית, הם נשמעים חכמים יותר ממנו. יש להם עומק. העומק של המילים של ג'סטין ביבר הוא בערך העומק של דפקט קל שיש בכל קרש בניין (לא בהכרח באשמתו אגב, אני בספק שהוא זה שכותב את הטקסט לשירים שלו - למרות שזה בהחלט נשמע כך). ג'סטין ביבר הוא ילד חמוד שיש לו קול יפה. לשיר הוא יודע ברמה סבירה, לא נראה לי שסיימון היה מאשר את הביצועים שלו אם הוא היה באמריקן איידול. כל התהילה שלו נובעת אך ורק מהעובדה שגילו אותו אנשי שיווק טובים ושיווקו אותו בתור הבן החמוד של השכן (מונחים מהתרבות האמריקנית). הוא הילד שכל ילדה בת 10-16 בארה"ב היתה רוצה לצאת איתו. מגניב, חמוד, קול, מקובל, חתיך, יודע לשיר (עם קול של נקבה, אבל למי איכפת? זה סקסי אם הוא נראה טוב!) יש לו כישרון בלהוולד יפה, מה שאומר שהוא יכול להיות אחלה אליל מוסיקלי לכל הבנות החרשות באמריקה. ג'ון לג'ואי: "אני גבר מושך, זה הופך אותי לזמר טוב" (מתוך פארודיה על עולם הפופ). הוא לא יודע להופיע (בניגוד לטוקיו הוטל אגב), וכאשר שמו אותו על אותה במה עם זמרים פופולארים אחרים, ראינו כמה הקהל "אהב" את ההופעה שלו כאשר הוא רץ לקהל כדי לקבל כיפים וקיבל "כאפה" (לא ראיתי את ההופעה הזאת ביוטיוב - אני לא הולך לחפש אותה גם, אבל צחקו על זה בתוכנית אחת כשהראו אותו מקבל כיף נימוס אחד או שניים). צפוי. אתה לא יכול לשים פרפורמר גרוע כמו ג'סטין ביבר אחרי זמרים ופרפורמרים מנוסים שגרמו לו להראות כמו מופע התרמה לזמרים נכים. ביוטיוב הכל יכול להראות טוב, במציאות... נו באמת! במילים אחרות, זוועה מוסיקלית. אני לחלוטין מבין מדוע הוא פופולארי ומדוע כל הבנות (בגילאי 12-16) צווחות כאשר רואות אותו. אם אני הייתי נקבה בת 16 גם אני הייתי יוצאת איתו. בגלל שהוא שר לי: "בייבי, בואי אלי הביתה, אני אוהב אותך, בואי נהיה לנצח ביחד" - הוא כנראה התכוון ספציפית לכל בחורה צעירה עם ארנק וכסף לדיסק שלו בארה"ב. רק לא ברור למה לקנות את הדיסקים עם המוסיקה שלו, כאשר אפשר להסתפק בפוסטר. כמו שאמרו על פאריס הילטון כאשר סטטיסטיקה הראתה שהפורנו שלה נמכר פי 6 יותר מאשר השירים: בפעם הבאה שהיא תפתח את הפה, כדאי מאוד שזה לא יהיה כדי לשיר. המלצה לג'סטין: פורנו זה תחום ריווחי! לדעתי, הוא יעלם מהמפה בעוד כמה שנים, ברגע שהפרצוף שלו כבר לא יהיה כזה חמוד (מקווה בשבילו שיש לו זין גדול בשביל הפורנו). זה תלוי אך ורק בד.נ.א שלו, לא בקול. למי שעושה כאן השוואה ואומר: "אבל בריטני ספירס נשארה!" (שמעתי כאלו). חבר'ה, ברשותכם הרשו לי לעשות הפרדה בין השניים. בריטני ספירס בדומה לג'סטין לא כותבת את המוסיקה של עצמה וגם היא תלויה המון בשיווק והפרסום שלה. אבל בניגוד אליו, היא פרפורמרית מעולה. היא יודעת להופיע. היא על הבמה מגיל 7. היא לא מזייפת בהופעות ומלבד הקול שלה (שזה טעם אישי), שרה הרבה יותר מדוייק וטוב ממנו ומסוגלת לבצע קטעים קשים (אני רוצה לראות אותו מבצע את השירים האחרונים שלה, עזבו, את הראשונים שינסה). למען ההשוואה, אני אראה אחר כך קליפים של השניים. יש לה גם כישרון שהיה בולט מהרגע הראשון שהיא התחילה להופיע בקליפים בMTV. לא סתם היא שרדה את הזמן. בניגוד אליו, זה לא הקול שלה (לקריסטינה אגילרה יש קול יפה יותר משל בריטני, זה לא תלוי רק בזה). כל שונאיה של בריטני יכולים להגיד עליה כל דבר רע שבא להם, אבל היא לא התפרסמה סתם ככה אאוט אוף דה בלו. זה גם לא בגלל היופי - יש יפות ממנה. היא ירקה דם עד שהגיעה לאן שהגיעה והיתה על הבמה במשך 12 שנים עד שהבום הגדול בא. אני גם מסכים עם סאותפארק בעניין הירידות עליה: רדו ממנה, סך הכל עוד סלברטאית מתוסבכת. זה קורה כל הזמן. רוב הסדרות האמריקניות שיורדות עליה פונות לקהל שיטחי ורדוד שקונה כל פלוץ בתור בדיחה. "חה חה, ראו לה את הכוס, חה חה, היא עשתה קרחת" - זה לא בדיחה, זה פשוט לחזור על המציאות העצובה. מישהו באמת צוחק מזה? באמת? וכמובן, ההשוואות של ג'סטין ביבר לליידי גאגא (מפני ששניהם מתחרים על הזמר הכי נצפה ביוטיוב). אני מצטער, אבל להשוות את ג'סטין ביבר לליידי גאגא?!?! מצא 3 הבדלים בין מייקל ג'ורדן לשחקן ספסל בליגת הכדורסל של הנכים בישראל. משפטים כאלו גורמים לי להקיא מהאוזניים. כנ"ל לגבי אנשים שהשוו אותו למייקל ג'קסון (השתגעתם?! בלי ציניות לגבי הפדופיליה של מייקל עכשיו, אל תגידו את השמות שלהם באותו המשפט! פשוט אל! ג'סטין ביבר אפילו לא ראוי להיות מוטרד מינית על ידי מייקל). ליידי גאגא, היא אחת הכשרונות היותר גדולים של מוסיקת הפופ בעולם (וכנ"ל מייקל שזכה לכינוימלך הפופ). קהל היעד שלה הוא לא ילדים קטנים, ובכל זאת הקליפים הפופולאריים שלה עוברים את ה-100,000,000 ביוטיוב בהליכה (ואחד עוד מעט מגיע ל- 300,000,000). הקשר היחיד בינה לבין ג'סטין ביבר הוא ששניהם נחשבים לזמרים. טוקיו הוטל אולי לוקחים את ג'סטין ביבר בהליכה, אבל ליידי גאגא עוברת אותו בעמידה. מייקל בשכיבה (סליחה על הבדיחה השחורה). דבר ראשון: בניגוד לג'סטין היא יכולה להלחין את המוסיקה של עצמה (היא גם הלחינה לבריטני בזמנו). דבר שני: ליידי גאגא יודעת לדפוק הופעה (והיא בין הטובות בעולם כיום בתחום הזה, למרות שהיו לה נפילות לרמה בינונית – שזה עדיין פי 2 מג'סטין), בניגוד לג'סטין ביבר ש... טוב נו, באמת בואו לא ניכנס לזה. הוא פשוט פרודיה על עצמו. דבר שלישי: היא למדה מוסיקה ויודעת מה זה תוים! היא היתה בין המצטיינים בג'וליארד (אחד מבתי הספר הטובים בעולם למוסיקה אם לא הטוב שבהם, מקום שאני בספק רב אם ג'סטין ביבר היה בכלל מתקבל אליו ללא פרוטקציות). היא חיה על פסנתר ויכולה בקלות לנגן ולהלחין הכל בעצמה. היא הופיעה עם טובי הזמרים והפרפורמרים בעולם (אלטון ג'ון למשל) על אותה הבמה ומעולם לא נפלה מהם. ב-ר-צ-י-נ-ו-ת? להשוות אותה לג'סטין ביבר זאת מכה לאינטלגנציה המוסיקלית של מי שעושה את זה! כל זמר שמכבד את עצמו ברמות הללו, לא יופיע עם ג'סטין ביבר אלא אם הוא רוצה לפרסם את עצמו בקרב ילדים עם 3 שיערות ערווה. למשל, ראפרים למיניהם שפונים לקהל הזה (כמו הכושי ההוא בקליפים שלו - שנראה לי הוא היה זה שגילה אותו, אבל אני לא סגור על זה כי לקרוא עליו אני לא מתכנן. יש דברים מעניינים יותר לקרוא עליהם כמו המצב הכלכלי במונגוליה). אתם מתארים לעצמכם את ביבר מופיע עם אלטון ג'ון על אותה הבמה? יש עוד המון סיבות למה היא הרבה יותר טובה ממנו, אבל אני לא אכנס לפרטים. הם פשוט לא באותה הליגה. את ג'סטין ביבר אתם יכולים להשוות אולי לקשה. טיק טאק, ביבר כאן, אטמי אוזניים רק, חסרטים עליייי (בייבי) חסרים עליייי. עם זאת, אין טעם להתעצבן עליו מפני שהוא לא אשם בזה. הוא סך הכל ילד חמוד שהפכו למותג בארה"ב, וההשפעה של זה ניכרת בכל העולם. למה הוא הצליח כל כך? כי אין לא מתחרים בתחום הזה. אף אחד לא חשב על לענות על צורך החרמנות של ילדות קטינות ולתת להם זמר פופ פופולארי חתיך. לכן הוא יחיד, לכן הוא מצליח. זה הכל. מה שאני מנסה לעשות בפוסט הזה הוא למנוע מילדים תמימים ליפול להיות מעריצים שלו, ולנסות להקשיב למוסיקה לפני כן. ג'סטין יחלוף מן העולם אם לא יבין שהוא בעצם לא באותן הרמות כמו הגדולים, ולא ילך ללמוד מוסיקה (או ילמד להופיע - אני מניח שהוא משתפר עם הזמן). לכל מותג יש סוף, ושלו יבוא ברגע שהוא יפסיק להיות ילד חמוד. אותה ליידי גאגא אגב, בזמנו קיבלה חוזה גדול שבוטל בגלל שהיא ייצרה שיר גרוע (rich and famous – באמת שיר גרוע לדעתי). נחשו מה קרה לה? היא פשוט המשיכה לייצר מוסיקה וחזרה בגדול. היא ללא ספק היתה דוגמה למישהו שפרץ בזכות עצמו בלבד. אף אחד לא "גילה" אותה. היא עבדה קשה מלמטה עד לטופ, ויש לה כישרון ויכולות משופשפות על ידי שנים של עבודה קשה בתחום. מה יקרה אם ג'סטין היה מאבד את החוזים שלו אחרי שיר אחד? חוזרים לקליפים ביוטיוב ותקווה שיום אחד מישהו שיודע לבנות מותג יגלה אותו (ואם לא הפרצוף היפה, זה לא היה קורה). היתרון שפועל לזכותו הוא שכיום הוא מותג כל כך חזק שאין סיכוי שזה יקרה. בנתיים. כמו שאמרתי: הוא צעיר, יש לו זמן להתפתח ולהפוך לטוב בזכות המוסיקה. כרגע, הפערים בינו לבין השאר גדולים מדי מכדי להכניס אותם לאותה ההופעה. זה פשוט מביך בשביל ג'סטין ביביר. הקהל שמשתדל לא ללכת לשרותים בזמן שהוא על הבמה, רק כדי להיות קרובים לבמה כשהזמר הבא יעלה. אה כן... הטקסט בשירים שלו מזכיר שירי מזרחית. תתרגמו לעברית, זה ממש דומה. גם של בריטני אגב (הראשונים, עכשיו היא השתפרה), אבל כבר דיברנו על ההבדלים. כדי להמחיש סופית את הנושא, תנסו בקליפים הבאים להתמקד לא רק בשירה עצמה אלא גם במוסיקה וברמת ההופעה. נתחיל מג'סטין ביבר כדי להתחיל מנמוך, ואז אני אשים כמה קליפים של כל הזמרים שציינתי כאן בפוסט: ג'סטין ביבר: (שימו לב להקדמה "המדהימה", שהיא הכל חלק מהמותג, ולחכמים שביניכם נסו שלא להתמקד בתוכן המילים מפני שאפילו השירים שכתבו לבריטני נשמעים חכמים לצד זה): Source : http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=167524&blogcode=12136956 Il y a un an, Tokio Hotel a envahi Israblog (un site web). Les fanblogs à leur sujet sont encore dans la liste des blogs les plus vus (à l’époque, ils en avaient cinq, tandis que l’un d’entre eux a atteint la troisième place, si je ne me trompe pas). Personnellement, Tokio Hotel ne m’a jamais gêné. Je n’avais jamais écouté la musique du groupe. Lorsque j’ai écouté quelques chansons, je me suis directement sentie connecté, d’un lien très fort, et j’ai pu voir que ce sont des garçons très talentueux. Les gens m’ont demandé à plusieurs reprises de me moquer d’eux sur mon blog, mais je n’en ai rien fait, je n’ai rien à dire de la sorte sur eux. D’abord, ils ne sont pas aussi mauvais que les gens qui voulaient les faire disparaître le pensent. Deuxièmement, les gens en colère s’intéressaient aux fans, et non à la musique. Les fans exagèrent sûrement un peu, mais c’est un groupe de garçons qui sont vraiment bons, alors qu’attendez-vous ? Il est évident que toutes les jeunes filles dans le monde aimeraient. Oh, et ils parlent d’amour dans leurs chansons (je ne parle pas allemand. C’est juste une supposition au hasard). Quelqu’un a dit Backstreet Boys ? Lorsque Justin Bieber est apparu, je n’ai même pas bougé le petit doigt pour écouter ce qu’il faisait (comme avec Tokio Hotel, jusqu’à ce que je me considère comme vaincu). J’ai pensé que c’était comme Tokio Hotel, sauf que ça venait des Etats-Unis. Ce qui signifie : plus commercial, de plus mauvais goût, et qui répète sûrement « I love you, baby » à tout bout de champ. C’est seulement après que j’ai écouté ses chansons, et je l’ai vu à la télévision, lorsqu’il était invité sur un plateau américain, ainsi que sur quelques vidéos de YouTube, pour ses interviews. J’ai été surpris. Non seulement il est pire que je l’avais imaginé, mais la musique est encore moins bonne que je ne le pensais (lorsqu’on voit sa célébrité. Non pas qu’il n’existe pas pire que lui). Vous ne pouvez même pas comparer Justin Bieber et Tokio Hotel. Ils ne sont tout simplement pas au même niveau. C’est comme comparer « Avatar » avec « Waltz with Bashir ». Il est évident que Tokio Hotel est meilleur que lui ! Au moins au niveau de la musique et de la performance. Pour vous faire une idée, écoutez la chanson la plus connu de Justin Bieber, et comparez-là à une chanson de Tokio Hotel. Je ne sais pas si c’est la chanson la plus connue, mais j’ai tapé leur nom dans Google, et ce fut la première chanson que j’ai trouvé, mais je n’ai pas besoin d’en voir plus pour savoir qu’on ne parle pas de deux choses du même niveau. Ecoutez seulement la mélodie, même pas les paroles. Seulement, si vous détestez les fans de Tokio Hotel, vous pouvez les comparer, mais c’est le seul élément qui les lie. Mais Yoav Maor (un célèbre blogueur qui se moquait beaucoup de Tokio Hotel) a cédé à l’attrait du groupe. Tokio Hotel n’est toujours pas au niveau de Nightwish ou Sonata Arctica, mais par rapport à ça, Justin Bieber n’est qu’un gamin qui poste ses vidéos sur Youtube pendant qu’il tient un micro. Voilà comment il a commencé, et le niveau n’a même pas augmenté, car ce qu’il fait n’est pas difficile, il ne passe pas par ce que les plus grands musiciens ont dû endurer. La raison pour laquelle le groupe Tokio Hotel est si énorme, c’est qu’ils ont longtemps essayé avant que quelqu’un ne les découvre et ne les rendre célèbres. Ils ne sont pas comme la prochaine génération de la musique, ils tiennent vraiment à leur musique, et ce n’est pas seulement parce qu’ils sont mignons que les filles les adorent. En général, la majorité des adolescentes en Israël ou dans le monde ne comprennent pas l’allemand, et c’est pourquoi le cliché dans les chansons de Justin avec « baby, I love you » (bien sûr, je parle de lui, car ce sont ses disques qui se vendent) obtient plus de succès avec les filles. Tokio Hotel l’a fait, aussi, mais dans la chanson dont j’ai parlé précédemment, en anglais, et ça sonne beaucoup plus intelligent que chez Justin. Leurs paroles sont plus profondes. Traduction de Hollywood. pour A-TH. | |
|
Hollywood. Traductrice
Age : 31 Localisation : New York, NY Inscription : 08/04/2009 Messages : 5922 Humeur : i n v a d e d
| Sujet: Re: [NET/ISRAEL/Novembre 2010] (Israblog.il) La différence entre Justin Bieber et Tokio Hotel Dim 7 Nov 2010 - 8:34 | |
| - StubenrOckeuse. a écrit:
- J'ai pas compris qui était l'auteur du texte, mais merci.
C'est une blogueuse assez connue en Israel je pense. Et elle a ajouté un autre truc x) :
- Spoiler:
And... Justin still sucks as a singer. But hating him is useless. His purpose is to make money, not music. He does that perfectly. Comparing his singing ability, preformece or even IQ to Tokio Hotel is funny as itself. This guy thought that "german" is "jew man". He probably thinks that Turkey is a chicken and Russia is a state in Canada.
But still, don't hate him. Hate is for loosers. Laughing at his fans is ok. He gives reasons lo laugh at him when he sais things like "I'm the court kobain of my generation" or crashes into glass doors (even my cat avoids that. maybe in the previous life justin was a cat. a stupid one).
But cat's or justing bieber (whatever you prefer to pet), just want to wish everybody around the world (or countries which my posr was translated to their languages) a good day! Et... Justin est toujours aussi nul comme chanteur. Mais le détester est inutile. Son objectif est de faire de l'argent, pas de la musique. Il le fait parfaitement. Comparer sa capacité à chanter, ses concerts ou même son QI à Tokio Hotel est une chose drôle en elle-même. Le mec pensait que "german" (allemand) signifie "jew man" (Juif). Il pense sûrement aussi que "Turkey" (Turquie) est un poulet (parce qu'en anglais, 'turkey' avec minuscule signifie la dinde) et que la Russie est un État au Canada.
Mais, vraiment, ne le détestez pas. La haine est pour les loosers. Rire de ses fans, c'est ok. Il donne des raisons de se moquer de lui quand il dit des choses comme "Je suis le Kurt Cobain de ma génération" ou lorsqu'il se cogne contre les vitres des portes (même mes chats évitent cela. Peut-être que dans une vie antérieure, Bieber était un chat. Un chat très stupide.)
Mais les chats ou Justin Bieber (ça dépend, quel animal de compagnie vous préférez avoir) veulent juste souhaiter aux gens du monde entier (ou de pays qui ont traduit mon article) une bonne journée !
Traduction de Hollywood. pour A-TH. | |
|